facebook

ДепартаментПраво

Материална основа и правна природа на индустриалната собственост

Материална основа и правна природа на индустриалната собственост

Материална основа и правна природа на индустриалната собственост

Константин Кацаров, Веселина Манева

Общоуниверситетски издания, Научни издания

Настоящото издание е посветено на 125-годишнината от рождението на проф. Константин Кацаров (1898-1980) в знак на уважение и признателност къмнеговия принос за изучаването на индустриалната собственост у нас.

В своето първо значимо научно изследване „Материална основа и правна природа на индустриалната собственост", публикувано през 1929 г., той проучва и анализира действащото законодателство в началото на миналия век, като представя редица теми и дискусии в правната доктрина и съдебната практика.

Това е проблематика, различна за времето си, една от най-вълнуващите сфери на правото, най-близка до творчеството и икономическия растеж в модерните общества. И макар днес и доктрината, и юриспруденцията да не са същите, а материята да е дълбоко променена, то направените задълбочени теоретични изводи поставят началото на правната теория и практика и допринасят за възприемането на труда на проф. К. Кацаров като първото фундаментално научно изследване у нас в областта на индустриалната собственост.

Съдържание


Година на издаване: 2023

Корици: Меки

ISBN: 9786192332716

Език: Български

Размери: 14,50 х 21,00

Страници: 327

Тегло: 430 грама

Издателство: Нов български университет